În urmă cu zece ani, povestea clubului ISports Ploiești începea cu o idee născută în mintea unui lider de galerie a echipei campioane de baschet de la acea vreme, CSU Asesoft Ploiești.
Ideea, mai degrabă nebunească, a lui Ionuț Urzeală era de a realiza un club sportiv privat pentru copii și juniori, profitând de interesul pentru baschet al comunității ploieștene. Reprezenta o idee nebunească, deoarece nici el și nici cei care au pornit alături de el pe acest drum, Elena Stan și Cornel Alecu, nu aveau experiență în domeniu.
Dar, nu duceau lipsă de pasiune, entuziasm și dragoste pentru sport. Și, având în vedere unde a ajuns, după primii zece ani, povestea pornită de la acea idee nebunească, se pare că acele trei „ingrediente” au fost suficiente.
În prezent, clubul are înscriși peste 600 de copii, la secții diverse, precum baschet, dansuri, karate, ciclism, tenis, atletism, ISports devenind un centru important în comunitatea sportivă ploieșteană.
Despre începuturi, Ionuț Urzeală ne-a povestit: „Eram lider de galerie la Asesoft și lucram ca șef de recepție la depozit la Billa. Aveam timp la dispoziție după-amiaza și am făcut un plan. După aceea i-am scris lui Ionuț Georgescu (n.a. - președinte executiv la CSU Asesoft, la acea vreme), ca să facem în așa fel să atragem cât mai mulți copii la baschet și, prin asta, să vină și la meciurile Asesoftului, să fie sala plină”.
257 de copii, la prima preselecție
Campania de promovare pentru preselecția grupelor de copii, în toamna anului 2012, a constat în reclamă la Radio Prahova, care era în trustul media care susținea CSU Asesoft, și fluturași împărțiți prin oraș.
„O săptămână întreagă, în fiecare zi, mă duceam cu bicicleta în parcurile din oraș, împreună cu unul dintre prietenii mei. Unde vedeam copii, mergeam și vorbeam cu părinții, le explicam ce doream să facem și le spuneam să vină la preselecție la baschet. Am avut o campanie și la radio, dar cel mai mult a contat promovarea pe care am făcut-o în parcuri. Cred că am vorbit cu 500 de copii și părinți, atunci”, a rememorat Ionuț.
Preselecția a avut loc la Sala „Leonard Doroftei”. De fapt, este impropriu spus preselecție, deoarece toți copiii care veneau și doreau să facă baschet, erau acceptați, indiferent de vârstă.
Astfel, la preselecție s-au prezentat 257 de copii. „A fost o nebunie. Nu aveam niciun act când am început, nu aveam club. Am depus apoi documentele pentru a realiza clubul. Nu a fost o preselecție. Ne interesa să vină cât mai mulți copii. Iar în prima zi au venit 160, după care, în a doua zi, vreo 90 de copii. Când am văzut cât de mulți erau, nu știam ce să facem, că aveam o sală mică. Au venit copii și de 15 ani. Apoi, i-am împărțit pe categorii de vârstă și le-am trimis mesaje: cine vrea să vină trebuie să achite un abonament lunar de 80 sau 100 de lei. În prima lună, au venit în jur de 190 de copii, dintre cei 257. Apoi, după prima lună, am rămas cu 160 de copii”, a adăugat Ionuț.
Privind în urmă, dacă ar schimba ceva din ceea ce s-a întâmplat la început, Ionuț Urzeală a mărturisit: „Nu aș schimba multe. Aș vrea să avem mai mulți antrenori, bine pregătiți, și mai mulți copii. Ce am făcut la început a fost o nebunie, însă am avut de învățat. De altfel, tot timpul învățăm, iar problemele pe care le avem de rezolvat ne ajută să devenim mai buni.”
Nu există multe exemple în care un sportiv junior să crească și să ajungă să fie antrenor în cadrul aceluiași club, mai ales când este vorba despre un club sportiv privat. Dar, la ISports Ploiești există un asemena caz fericit, am putea spune.
Înainte de a intra în detaliile lunii septembrie, suntem încântați să vă anunțăm planul nostru pentru întregul an! Fiecare lună va avea o tematică specifică, iar programul nostru va oferi o combinație de sport, educație și dezvoltare personală. Ca surpriză specială, vom avea onoarea de a colabora cu cel mai bun mental coach sportiv din țară, care va veni special la Ploiești începând din noiembrie.
De anul trecut, clubul iSPORTS Ploiești a implementat o grupă inedită de selecție la secția de baschet. Practic, oferim copiilor șansa de a cunoaște baschetul și ceea ce înseamnă să practice un sport - totul în mod gratuit.