Reprezentanți de la ISports, pe podiumul Campionatului Național de Karate Shotokan ESKU tradițional

„Am remarcat faptul că, încă de la vârste mici, copiii au personalitatea foarte bine conturată. Noi, ca antrenori, trebuie să ne adaptăm la caracterul fiecăruia. Iar copiii au răspuns bine la metodele noastre de antrenament”, ne povestea, nu demult, antrenorul coordonator al secției de karate ISports, Nicolae Butunoi.

Iar dovadă că sportivii au răspuns bine la antrenamente stau și rezultatele obținute, de curând, cu ocazia participării la o competiție națională din calendarul Federației Române de Karate.

Prezenți la Campionatul Național de Karate Shotokan ESKU tradițional, organizat în 19 noiembrie, la Buzău, elevii antrenorului Nicolae Butunoi au urcat pe podiumul de premiere, obținând următoarele performanțe:
- Ioniță Lorena - locul II, Bose Irina, Soare Raisa, Lungu Daria - locul III, la proba de KUMITE;
- Damean Sofia și Baicu Maxim - locul III, la proba de joc tehnic.

„În karate, așa cum le spun și copiilor, există cei trei D importanți: Dorință, Dăruire, Disciplină. Dar, disciplina este primordială. Trebuie să simți ceea ce îți dictează mintea”, ne mai spunea sensei Nicolae Butunoi.

Și iată că, după orele de muncă depuse în dojo, la antrenamente, copiii au înțeles mesajul și încep, treptat, să facă și pasul către performanță.

Articole similare

iSports Basketball striga tare - HAI ROMANIAAAA

Joi seară avem motiv de sărbătoare: de Dragobete ne iubim Echipa Națională în Sala Olimpia.
            
Pe 24 februarie, toți sportivii din cadrul clubului iSports (secția de baschet) vor primi liber și vor merge împreună cu antrenorii lor la meciul României cu Albania. Acest eveniment este un bun prilej pentru juniorii noștri să se conecteze și mai mult cu fenomenul baschetbalistic și să își dorească atunci când vor fi mari să poarte tricoul Naționalei.

Citește mai mult

Aruncă responsabil pentru viitor!

Viitorul sună bine doar dacă avem grijă de el. De aceea, la iSports Ploiești punem preț pe responsabilitate, de la cele mai mici vârste.

Lansăm astăzi un proiect care își propune să-i învețe pe sportivii noștri, și nu numai, să aibă grijă de mediul înconjurător. Într-un Ploiești sufocat de gunoaie, este important ca cei mici să arunce deșeurile în spațiile special amenajate. În plus, colectarea selectivă trebuie să facă parte din viața noastră încă din copilărie.

Citește mai mult

Stresul și anxietatea de performanță la sportivi

În sport sunt o mulțime de indivizi care au un potențial fantastic, dar atunci când trebuie să peformeze într-un concurs nu mai reușesc să gestioneze situatia asa cum o făceau la antrenamente. Anxietatea și stresul îi afectează și pe sportivi, nu numai pe oamenii de rând. Termenul de „stres” face referire la procesul prin care o persoană răspunde la anumite situații, pe care aceasta o interpretează ca fiind periculoasă.

Citește mai mult