La ISPORTS, educația este pe primul loc

„Mai bine decât să studiezi sârguincios timp de o mie de zile singur este să studiezi o singură zi cu un profesor extraordinar”, spune un proverb japonez.

Experiența din cei peste 10 ani de activitate ne-a învățat că educația trebuie să fie pe primul loc în orice domeniu, dacă dorim să progresăm.

Și pentru că, la ISports Ploiești, dorim să contribuim la construirea unei comunități sănătoase, din toate punctele de vedere, am început, de anul trecut, cursuri de dezvoltare personală și profesională.

În urma celor două sesiuni, care au avut loc, în vara anului trecut și la începutul acestui an, clubul s-a îmbogățit cu patru antrenori secunzi, în cadrul secției de baschet: Bianca Drăghici, Radu Drăghici, Elena Petre și Victor Tănase. Pentru aceștia, pasul următor îl reprezintă înscrierea la cursurile Centrului Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor (CNFPA).

Avem încredere, însă, că toți participanții la cursuri s-au îmbogățit cu multe cunoștințe care îi vor ajuta în viață, mai ales că la cursurile noastre sunt dezbătute multe elemente care nu sunt tratate în mod special la CNFPA sau la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport.

Ne interesează, în principal, să oferim, celor dornici să descopere, cunoștințe despre cum se construiesc mentalități de succes.

Cursurile, care vor continua în mod periodic, au fost împărțite astfel:
- Comunicarea cu sportivii - susținut de Monica Marin, life coach, cu experiență didactică de peste 12 ani; realizatoare a emisiunii TV de dezvoltare personală Secretele succesului;
- Comunicarea cu părinții și clubul - susținut de Ionuț Georgescu, manager al echipelor de baschet CSU Asesoft Ploiești, Steaua CSM EximBank București, BC CSU Sibiu și, în prezent, al CSO Voluntari; scouter și coordonator proiecte internaționale Real Betis Sevilla (Spania); CEO al companiei de marketing și management sportiv IG Hoop;
- Nevoi, emoții și cum motivăm copiii în funcție de acestea - susținut de Bianca Dumitrache, manager al departamentului vânzări - Imagine prin Sport al ISports; absolventă a modului Psihopedagogic și a Metodei Silva (metodă de dezvoltare personală și meditație);
- Conduita de succes a antrenorului - susținut de Ionuț Urzeală, președintele ISports;
- Teoria Antrenamentului Sportiv - susținut de Bogdan Neagu, formator național în cadrul programului Ministerului Educației, pentru formarea evaluatorilor în vederea examenelor naționale; profesor metodist între 2015 și 2021; director adjunct al Colegiului Național „Nicolae Grigorescu” Câmpina;
- Noțiuni de bază pentru situații de prim-ajutor - susținut de reprezentanți ai SMURD.

Dacă dorești să ne ajuți să îndrăgostim copiii de sport, mai multe detalii despre cursuri și despre înscriere găsești aici.

Articole similare

O experienţă pozitivă pentru grupele Isports Ploieşti, la festivalul de Mini şi Babybaschet şi Campionatul U12

În acest sezon, Federaţia Română de Baschet a reluat organizarea Festivalului de Mini şi BabyBaschet şi a Campionatului Naţional U12, care au fost anulate anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Citește mai mult

Reprezentanți de la ISports, pe podiumul Campionatului Național de Karate Shotokan ESKU tradițional

Prezenți la Campionatul Național de Karate Shotokan ESKU tradițional, organizat în 19 noiembrie, la Buzău, elevii antrenorului Nicolae Butunoi au urcat pe podiumul de premiere.

Citește mai mult

De ce merită să faci handbal la ISports!

La ISports, în cadrul secției de handbal, se regăsește o tânără antrenoare cu o poveste interesantă, care ajută la extinderea bazei de selecție. Se numește Ana-Maria Petre, însă toată lumea o știe ca Miruna.

Citește mai mult