Dieta pentru întărirea imunității la sportivi (și nu numai)

In fiecare sezon suntem asaltati de diverse forme gripa si de informatii referitoare la cum sa ne protejam de aceasta. La toate acestea se mai adauga si noul coronavirus (COVID-19). Totusi, trebuie sa stim ca desi multe persoane intra in contact cu acesti agenti patogeni, nu toate se imbolnavesc, iar diferenta este facuta de ceea ce se numeste imunitate. Este de dorit sa ajungi sa fii imun, decat sa te feresti, ascunzandu-te, sperand ca nu te vei intalni cu virusul respectiv.

Multe diete promit cresterea imunitatii si in acest sens apar recomadari privind consumul a tot felul de suplimente alimentare, care promit acest lucru. In realitate, foarte putine dintre acestea reusesc sa contribuie in mod semnificativ la acest aspect.

Una dintre substantele care ajuta cel mai mult la stimularea imunitatii este polifenolul. Aceasta substanta are multe roluri, pe langa stimularea imunitatii, precum scaderea glicemiei, scaderea riscului de boli cardio-vasculare.

Mai jos va invitam sa gasiti lista cu principalele alimente care contin polifenoli:

Citește continuarea aici sau pe app.sportploiesti.ro.

Articole similare

Zece ani de ISports Ploiești - de la echipe de majorete la o secție de dansuri

După lansarea secției de baschet, care a însemnat „nașterea” clubului ISports Ploiești, un alt moment important din cei zece ani de existență, care se împlinesc în această toamnă, îl reprezintă formarea secției de dansuri. O secție care, alături de cea de baschet, are în palmares un titlu național, câștigat în 2018, la Campionatul Național de Majorete.

Citește mai mult

La ISPORTS, educația este pe primul loc

Pentru că, la ISports Ploiești, dorim să contribuim la construirea unei comunități sănătoase, din toate punctele de vedere, am început, de anul trecut, cursuri de dezvoltare personală și profesională.

Citește mai mult

Zece ani de ISports Ploiești - Începutul

În urmă cu zece ani, povestea clubului ISports Ploiești începea cu o idee născută în mintea unui lider de galerie a echipei campioane de baschet de la acea vreme, CSU Asesoft Ploiești.

Ideea, mai degrabă nebunească, a lui Ionuț Urzeală era de a realiza un club sportiv privat pentru copii și juniori, profitând de interesul pentru baschet al comunității ploieștene. Reprezenta o idee nebunească, deoarece nici el și nici cei care au pornit alături de el pe acest drum, Elena Stan și Cornel Alecu, nu aveau experiență în domeniu.

Dar, nu duceau lipsă de pasiune, entuziasm și dragoste pentru sport. Și, având în vedere unde a ajuns, după primii zece ani, povestea pornită de la acea idee nebunească, se pare că acele trei „ingrediente” au fost suficiente.

Citește mai mult