De ce merită să faci handbal la ISports!

Cunoaștem cu toții beneficiile practicării unui sport, iar handbalul este una dintre disciplinele sportive care poate contribui la dezvoltarea fizică armonioasă a copiilor, precum și la cea emoțională.

La ISports, în cadrul secției de handbal, din această toamnă, se regăsește o tânără antrenoare cu o poveste interesantă, care ajută la extinderea bazei de selecție. Se numește Ana-Maria Petre, însă toată lumea o știe ca Miruna. În vârstă de 20 de ani, din Ploiești, s-a îndrăgostit de handbal la vârsta de 6 ani.

„Tatăl meu m-a adus la handbal, pentru a face mișcare. Și a fost dragoste la prima vedere, cum se spune. Primul meu antrenor, Bogdan Ivanciu, a fost cel care m-a făcut să mă îndrăgostesc de acest sport”.

A început handbalul la CS Blejoi, evoluând la linia de nouă metri, pe postul de coordonator și cel de intermediar stânga. În perioada junioratului, a mai jucat la CSM Ploiești, la Activ CSO Plopeni și, ultima dată, la CSȘ Ploiești.

După încheierea junioratului, anul trecut, a fost cooptată în lotul echipei prim-divizionare din Elveția - HSC Kreuzlingen.

Din nefericire, la scurt timp după plecarea în campionatul din Țara Cantoanelor, a suferit o accidentare la tendon, fiind nevoită să se opereze. A urmat o perioadă de recuperare, moment în care a realizat că, deși iubește handbalul, dorește să aibă o siguranță mai mare în privința opțiunilor profesionale în viață.

„A fost prima mea accidentare gravă și am realizat că, după aceasta, ar putea apărea și alte accidentări, cu perioade lungi de recuperare. Și atunci mi-am spus că ar fi, totuși, mai bine să pun mai mult accent pe studii”.

Acum este studentă la Universitatea Petrol - Gaze din Ploiești, la Departamentul de Informatică, Tehnologia Informației, fiind pasionată și de programare. Dar, nu vrea să renunțe la handbal. Astfel că, atunci când a văzut anunțul că la ISports se caută antrenor la secția de handbal, a descoperit o nouă cale de a se menține în fenomenul handbalistic.

„De când am renunțat la cariera de jucătoare, mi-am spus că voi reveni în handbal. Acum, îmi doresc să mă dezvolt ca antrenoare. Îmi place mult ceea ce fac, să lucrez cu copiii, și vreau să fiu genul de antrenor pe care mi-aș fi dorit eu să-l am. Adică să nu fiu doar un antrenor, ci și un fel de părinte, și un fel de psiholog”.

Miruna se ocupă la ISports de o grupă de copii pornind de la clasa a treia, având două antrenamente pe săptămână, care se desfășoară la sala de sport a Liceului Tehnologic „1 Mai” Ploiești.

Articole similare

Secție de karate, la clubul Isports Ploiești

Clubul Sportiv iSports Ploiești, condus de Ionuț Urzeală, se extinde din ce în ce mai mult. În cadrul clubului s-a înființat și o secție de karate, care, astfel, completează plaja de discipline sportive oferite de iSports, care mai cuprinde baschet, handbal, ciclism, tenis de câmp și dansuri.
 

Citește mai mult

Ziua la scoala, seara la baschet si 10 la CAPACITATE

Sportul și contribuția sa la dezvoltarea educațională și intelectuală a juniorilor noștri.

​Clubul nostru sportiv se mândrește cu un grup de juniori talentați, care,au obținut rezultate foarte bune la examenul de capacitate, si care demonstrează că sportul poate juca un rol semnificativ în dezvoltarea lor educațională și intelectuală.
În acest articol, vom explora modul în care activitatea sportivă contribuie la creșterea performanțelor academice și la formarea de calități esențiale în viața de zi cu zi.
De asemenea, vom sublinia rezultatele remarcabile pe care le-au obtinut juniorii nostril la examenul de capacitate

Citește mai mult

România, vă mulțumim !... ce seară minunată!

Seara de 24 februarie găsește Ploieștiul în haine baschetbalistice de sărbătoare.⬇️ 
Într-o atmosferă foarte plăcută, cu sute de copii care au încurajat Echipa Națională, gruparea iSports s-a bucurat de o victorie foarte frumoasă a României în fața Albaniei. După mai bine de doi ani fără public, este un moment foarte important ca sportivii și, în același timp, publicul să vină într-o conexiune extraordinară și să reușească să facă o seara minunată pentru Ploiești și pentru România.

Citește mai mult