Cursuri de selecție gratuite, la iSPORTS Basketball

De anul trecut, clubul iSPORTS Ploiești a implementat o grupă inedită de selecție la secția de baschet.

Practic, oferim copiilor șansa de a cunoaște baschetul și ceea ce înseamnă să practice un sport - totul în mod gratuit.

De asemenea, această idee s-a născut și din dorința conducerii clubului de a le oferi o variantă viabilă de a face sport copiilor proveniți din familii care nu și-ar putea permite altfel costurile de antrenament la grupele de performanță.

Cursurile se desfășoară și cu sprijinul unui sponsor. De altfel, sperăm să atragem, în continuare, cât mai multe firme și persoane interesate să ofere un ajutor cât mai multor copii din Ploiești dornici de a afla ce înseamnă a practica un sport, pentru o dezvoltare sănătoasă a comunității.

Cum funcționează?

Timp de două luni, sub îndrumarea antrenorului Radu Drăghici (fost jucător de baschet la Sevlar Ploiești și CS Universitar Ploiești), copiii din cadrul grupei de selecție efectuează câte un antrenament pe săptămână.

Sunt acceptați copii începând de la 6-7 ani și până la 12-13 ani.

Pentru înscriere, accesați următorul link: https://bit.ly/BaschetGratisPloiesti

Antrenamentele au loc în fiecare zi de joi, de la ora 19:00, la Școala Gimnazială „Profesor Nicolae Simache”.

Copiii vor învața noțiuni de bază, precum dribling, aruncare la coș și pase, astfel încât să se poată îndrăgosti de baschet.

În funcție de vârstă și de deprinderile lor, vor fi direcționați către o grupă în care vor fi inițiați în viața sportivă și învățați să privească sportul ca o activitate serioasă.

Cursurile se află la finalul celui de-al treilea ciclu, iar de-a lungul celor trei perioade au fost prezenți aproape 40 de copii, majoritatea trecând la grupele de performanță.

„Copiii vor să descopere cât mai multe lucruri. Îi văd dornici să învețe, ceea ce mă motivează și pe mine, mai ales că îmi place să fiu alături de ei, să-i îndrum pe această cale a sportului.” - Radu Drăghici, antrenor

Articole similare

Progres, la secția de karate

Copiii din cadrul secției de karate a clubului au arătat un progres evident, demonstrat cu ocazia examenului de grad, susținut de curând.

Citește mai mult

Zece ani de ISports Ploiești - de la echipe de majorete la o secție de dansuri

După lansarea secției de baschet, care a însemnat „nașterea” clubului ISports Ploiești, un alt moment important din cei zece ani de existență, care se împlinesc în această toamnă, îl reprezintă formarea secției de dansuri. O secție care, alături de cea de baschet, are în palmares un titlu național, câștigat în 2018, la Campionatul Național de Majorete.

Citește mai mult

Zece ani de ISports Ploiești - prima sală de dans cu aer purificat salin

În cei zece ani de existență, care se împlinesc în această toamnă, clubul ISports a reușit, printre altele, să ofere ploieștenilor și un loc în care să îmbine beneficiile dansului cu efectele terapeutice ale unei saline.

Citește mai mult