10 motive pentru care copiii dumneavostră ar trebui să facă atletism.

Cum lunile de vară s-au dus, este un moment minunat să începeți să vă gândiți la planurile de peste an ale copiilor dumneavoastră. – în special, încurajându-i să devină activi.
INSCRIERI AICI -> https://www.sportploiesti.ro/atletism

Jurnalista sportivă Cliona Foley este un mare susținător al atletismului; gândiți-vă la aruncare, sărituri, sprinturi, pe distanțe lungi și obstacole. Aici, ea oferă 10 motive pentru care ar trebui să vă încurajați fiul sau fiica să se implice. 

1. Egalitate; 

Atletismul este un sport deosebit de incluziv. Băieții și fetele se antrenează împreună, au același antrenor și concurează cu aceeași ocazie. Li se oferă șanse egale și platforme ( aici nu stiu exact cum sa traduc la platforme) la care să participe, fie pentru distracție, fie la un nivel înalt. 

2. Construiește rezistența; 

Când concurezi, nu reușești întotdeauna, dar asta te ajută să-ți dezvolți rezistența. În atletism, progresezi cu pași mici, dar realizabili și  strâns legați de vârstă. 

3. Dezvoltă abilități fundamentale de mișcare; 

Atletismul ajută la dezvoltarea "FMS", cum ar fi alergarea, săriturile și aruncarea, ceea ce cercetările au arătat că va crește probabilitatea unei vieți active pe termen lung cu 20%. 

4. Crește sănătatea pe termen lung; 

Alergarea, prin simplitatea, comoditatea și accesibilitatea sa, poate să creeze un mediu activ copilului dumneavoastră, acest lucru imbunatățind calitatea vieții pe termen lung. 

5. Dezvoltă viteza; 

Există un mit că "nu poți antrena viteza". Cu toate acestea, baza pentru viteză este tehnica de rulare adecvată, iar cu cât înveți mai rapid acest lucru, poți deveni mai rapid. 

6. Potrivit pentru toate formele și dimensiunile; 

Atletismul este un sport pentru toate tipurile de corp, care implică mai multe discipline. Cultura actuală a Irlandei de paralimpici de clasă mondială demonstrează, de asemenea, imensa incluziune a sportului. 

7. Îmbunătățește stima de sine; 

Prin învățarea bunelor abilități fundamentale de mișcare, copiii își dezvoltă încrederea. Având un "limbaj de mișcare" bun înseamnă că vor avea mai multe șanse să încerce și noi sporturi. 

  8. Vă permite să visați măreț; 

Irlanda se bucură în prezent de o mulțime de succese sportive internaționale, de la Thomas Barr și Ciara Mageean, la cultura noastră în creștere de sprinteri adolescenți. Atletismul are modele geniale care le oferă copiilor motivație și ambiție. Dacă copiii  pot vedea, ei știu că pot fi! 

9. Este distractiv; 

Este un mit că atletismul este un sport individual. De la minori la seniori, sportivii se antrenează de obicei în echipe, unde își fac prieteni pe tot parcursul vieții și se susțin în mod constant unul pe celălalt. Fiecare club este o familie unită, iar fiecare competiție este o șansă de a-și face noi prieteni. 

10. Toată lumea este căștigătoare; 

În atletism, îți stabilești propriile obiective. Acestea pot varia de la participarea la sporturile școlare sau alergarea a 5 km, până la doborârea recordurilor de atletism ale World Masters, cum ar fi starul de peste 65 de ani de la Waterford, Joe Gough. Da, concurezi împotriva altora, dar, in sufletul tau, chiar concurezi cu tine însuți. Urmarirea obiectivului personal inseamnă că poți fi întotdeauna un caștigator, de la vârsta de opt ani la 80 de ani.

Articole similare

iSports Basketball striga tare - HAI ROMANIAAAA

Joi seară avem motiv de sărbătoare: de Dragobete ne iubim Echipa Națională în Sala Olimpia.
            
Pe 24 februarie, toți sportivii din cadrul clubului iSports (secția de baschet) vor primi liber și vor merge împreună cu antrenorii lor la meciul României cu Albania. Acest eveniment este un bun prilej pentru juniorii noștri să se conecteze și mai mult cu fenomenul baschetbalistic și să își dorească atunci când vor fi mari să poarte tricoul Naționalei.

Citește mai mult

De ce merită să faci handbal la ISports!

La ISports, în cadrul secției de handbal, se regăsește o tânără antrenoare cu o poveste interesantă, care ajută la extinderea bazei de selecție. Se numește Ana-Maria Petre, însă toată lumea o știe ca Miruna.

Citește mai mult

Secție de karate, la clubul Isports Ploiești

Clubul Sportiv iSports Ploiești, condus de Ionuț Urzeală, se extinde din ce în ce mai mult. În cadrul clubului s-a înființat și o secție de karate, care, astfel, completează plaja de discipline sportive oferite de iSports, care mai cuprinde baschet, handbal, ciclism, tenis de câmp și dansuri.
 

Citește mai mult