10 motive pentru care copiii dumneavostră ar trebui să facă atletism.

Cum lunile de vară s-au dus, este un moment minunat să începeți să vă gândiți la planurile de peste an ale copiilor dumneavoastră. – în special, încurajându-i să devină activi.
INSCRIERI AICI -> https://www.sportploiesti.ro/atletism

Jurnalista sportivă Cliona Foley este un mare susținător al atletismului; gândiți-vă la aruncare, sărituri, sprinturi, pe distanțe lungi și obstacole. Aici, ea oferă 10 motive pentru care ar trebui să vă încurajați fiul sau fiica să se implice. 

1. Egalitate; 

Atletismul este un sport deosebit de incluziv. Băieții și fetele se antrenează împreună, au același antrenor și concurează cu aceeași ocazie. Li se oferă șanse egale și platforme ( aici nu stiu exact cum sa traduc la platforme) la care să participe, fie pentru distracție, fie la un nivel înalt. 

2. Construiește rezistența; 

Când concurezi, nu reușești întotdeauna, dar asta te ajută să-ți dezvolți rezistența. În atletism, progresezi cu pași mici, dar realizabili și  strâns legați de vârstă. 

3. Dezvoltă abilități fundamentale de mișcare; 

Atletismul ajută la dezvoltarea "FMS", cum ar fi alergarea, săriturile și aruncarea, ceea ce cercetările au arătat că va crește probabilitatea unei vieți active pe termen lung cu 20%. 

4. Crește sănătatea pe termen lung; 

Alergarea, prin simplitatea, comoditatea și accesibilitatea sa, poate să creeze un mediu activ copilului dumneavoastră, acest lucru imbunatățind calitatea vieții pe termen lung. 

5. Dezvoltă viteza; 

Există un mit că "nu poți antrena viteza". Cu toate acestea, baza pentru viteză este tehnica de rulare adecvată, iar cu cât înveți mai rapid acest lucru, poți deveni mai rapid. 

6. Potrivit pentru toate formele și dimensiunile; 

Atletismul este un sport pentru toate tipurile de corp, care implică mai multe discipline. Cultura actuală a Irlandei de paralimpici de clasă mondială demonstrează, de asemenea, imensa incluziune a sportului. 

7. Îmbunătățește stima de sine; 

Prin învățarea bunelor abilități fundamentale de mișcare, copiii își dezvoltă încrederea. Având un "limbaj de mișcare" bun înseamnă că vor avea mai multe șanse să încerce și noi sporturi. 

  8. Vă permite să visați măreț; 

Irlanda se bucură în prezent de o mulțime de succese sportive internaționale, de la Thomas Barr și Ciara Mageean, la cultura noastră în creștere de sprinteri adolescenți. Atletismul are modele geniale care le oferă copiilor motivație și ambiție. Dacă copiii  pot vedea, ei știu că pot fi! 

9. Este distractiv; 

Este un mit că atletismul este un sport individual. De la minori la seniori, sportivii se antrenează de obicei în echipe, unde își fac prieteni pe tot parcursul vieții și se susțin în mod constant unul pe celălalt. Fiecare club este o familie unită, iar fiecare competiție este o șansă de a-și face noi prieteni. 

10. Toată lumea este căștigătoare; 

În atletism, îți stabilești propriile obiective. Acestea pot varia de la participarea la sporturile școlare sau alergarea a 5 km, până la doborârea recordurilor de atletism ale World Masters, cum ar fi starul de peste 65 de ani de la Waterford, Joe Gough. Da, concurezi împotriva altora, dar, in sufletul tau, chiar concurezi cu tine însuți. Urmarirea obiectivului personal inseamnă că poți fi întotdeauna un caștigator, de la vârsta de opt ani la 80 de ani.

Articole similare

Sănătate prin Sport: Cheia pentru Dezvoltarea Armonioasă a Copilului Tău! 50% Reducere luna ianuarie!

Sănătatea copilului tău - una dintre cele mai importante preocupări. Unul dintre cele mai valoroase instrumente pentru a-i asigura o viață sănătoasă și echilibrată este implicarea continuă în activități sportive încă de la o vârstă fragedă. Sportul nu numai că îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile fizice, ci are și un impact semnificativ asupra stării lor mentale și sociale!

Sportul - reprezintă un pilon important în dezvoltarea și sănătatea copiilor noștri. Este esențial să le oferim șansa de a descoperi plăcerea activității fizice și beneficiile pe care le aduce pentru întregul lor corp și minte. Lipsa sportului poate avea consecințe serioase asupra sănătății și stării lor generale. Prin urmare, este important să ne asigurăm că le oferim copiilor noștri posibilitatea de a face sport și de a se bucura de avantajele acestuia!

Citește mai mult

"Bursă de merit" la Isports, pentru o eleva de nota 10!

Sorina Luca face parte încă din anul 2013 din cadrul secţiei iSports Dancers, coordonată de Luminiţa Miricioiu (fostă gimnastă, care a antrenat echipa campioană naţională la Majorete Cheer Dance, în 2018), și a demonstrat că se poate îmbina cu brio şcoala cu antrenamentele.

Citește mai mult

Daniel Hurmuz dorește să-i îndrăgostească pe copii de mișcare, prin atletism

Profesor de educație fizică și sport, cu master în kinetoterapie – nutriție și remodelare corporală, fost component al loturilor naționale de atletism și bob, Daniel Hurmuz încearcă să-i îndrăgostească pe copii de atletism și să-i îndemne către un stil de viață sănătos.

Citește mai mult